نقش کابینت در آشپزخانه
امروزه چهار دلیل باعث شده است که بجای تولید طبقات چوبی و سنگی واستفاده در محیط آشپزخانه و خانه، انواع پانلها با روکش طبیعی و مصنوعی ساخته شود. دلیل اول محدودیت منابع و قیمت بالا، سنگین بودن چوب خام تولید شده و پیشرفت علوم صنایع چوب،؛ برای ساخت کابینت موادی مانند خرده چوب و تخته فیبر با دانسیته متوسط و انواع پانلها با روکش طبیعی و مصنوعی استفاده میشود.
سه نکته در چیدمان کابینت آشپزخانه
سه نکته در چیدمان آشپزخانه که باید به آن توجه نمود شامل، شکیل و مستحکم بودن و در دسترس بودن تمام وسایلی که در یک زمان خاص مورد نیاز است. برای مثال، یخچال و سینک و اجاق گاز مهم ترین وسایل و امکانات در آشپزخانه هستند و باید این سه نزدیک به هم قرار داشته باشند؛ بنابراین کابینت باید طوری طراحی و ساخته شود که علاوه براینکه نکته بالا در آن رعایت شود باید زیبا ترین طرح ممکن را برای فضای آشپز خانه فراهم آورد تا تمام آنچه را که وظیفه اصلی کابینت است به جا آورده شود.
از اوایل دهه ۸۰ که برای اولین بار کابینت در ایران تولید شد بخاطر استفاده از صفحات لب گرد با عرض۶۰سانتی متر، عمق یونیت هم تا ۵۶ سانتی متر افزایش یافته است که این ابعاد تقریبا ابعاد استاندارد برای یونیت زمینی محسوب میشود. کابینتهای هوایی یا دیواری با ابعاد مختلف وجود دارد که با توجه به ابعاد آشپزخانه انتخاب میشود. این ابعاد شامل، عمق ۳۰سانتی متر و حد اکثر۳۵ سانتی متر و ارتفاع ۷۰ سانتی متر تا ۹۰سانتی متر است.
سه نوع سیستم آشپزخانه وجود دارد، شامل:
۱_ سیستم آشپزخانه راهرویی
۲_سیستم آشپزخانه L شکل
۳_ سیستم آشپزخانخ V شکل
با توجه به این ۴ سیستم باید کابینتها طراحی و ساخته شوند تا فضای زیادی اشغال نکنند.
برای مدیریت بهتر فضای آشپزخانه با توجه به مثلث کار و با توجه به شرایط خاص استفادهکننده، از کابینت استفاده میشود. طراحی صحیح کابینت در آشپزخانه، موجب میشود تا فضای مفید و قابل استفاده آن آشپزخانه و سطح رفاه کاربر جهت پختوپز و شستوشوی ظروف افزایش یابد.